Yayınlanma Tarihi :

Tercih Komisyonları Öğrencilerin Yanında

Tercih komisyonları, öğrencilere rehberlik ederek onların akademik ve sosyal ihtiyaçlarına en uygun okulları seçmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor

Tercih Komisyonları Öğrencilerin Yanında

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir genelinde ortaöğretim kurumları tercih süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla önemli adımlar atarak 254 okulda tercih komisyonları oluşturarak öğrencilerin en uygun tercihleri yapabilmeleri için titizlikle çalışmalar sürdürüyor.

Öğrencilere ve velilere tercih döneminde yol gösterici bilgiler sağlayarak karar verme süreçlerinde destek olan bu komisyonlar; öğrencilerin ilgi, yetenek ve gelecek hedefleri doğrultusunda en doğru okulu seçmelerini hedefliyor. Ayrıca, tercih sürecinde karşılaşılan olası sorunları çözmek ve öğrencilerin en iyi şekilde yönlendirilmesini sağlamak için aktif bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

Bu komisyonlarda, öğrencilere rehberlik etmek üzere Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlar görev yapıyor. Öğrencilerin eğitim hayatlarında önemli bir rol oynayan öğretmenler, öğrencilerin eğitim ve kariyer hedeflerini belirlemelerine yardımcı olurken, aynı zamanda duygusal ve sosyal gelişimlerini de destekliyor. Öğrencilerin ilgi alanlarını belirlemek ve yeteneklerini geliştirmek için testler, envanterler ve diğer değerlendirme araçlarını kullanan öğretmenler; ayrıca, öğrencilere liseler hakkında bilgi vererek kariyer planlaması yapmalarına yardımcı oluyor.

TATLI: ÖĞRENCİLERİN SAĞLIKLI TERCİH YAPMALARI SAĞLANIYOR

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonrası tercih sürecinin öğrencilerin eğitim hayatındaki en önemli dönemeçlerden biri olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı şunları söyledi:

“Tercih sürecinde Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlarımızın rolü, öğrencilerin doğru ve bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır. Öğretmenlerimiz bu süreçte öğrencilerin akademik başarılarını, ilgi alanlarını ve yeteneklerini değerlendirerek onlara en uygun lise türlerini ve programlarını öneriyor. Ayrıca, öğrencilerin ve velilerin tercih sürecine dair sorularını yanıtlayarak, sürecin daha anlaşılır ve stressiz bir şekilde geçmesine de yardımcı oluyor.”

Öğretmenlerin aileler ile işbirliği yaparak, öğrencilerin en doğru kararları almaları için  yardımcı olduklarını belirten Tatlı, “Velilerimizin süreç hakkında bilgilendirilmesi ve onların da sürece aktif katılım göstermeleri, öğrencilerin daha sağlıklı tercihler yapmalarını sağlamaktadır. Bu işbirliği sayesinde, öğrencilerin hem akademik hem de kişisel gelişimleri için en uygun eğitim ortamlarına yönlendirilmesi mümkün olacaktır. Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlarımızın bu kritik rolü, tercih sürecinde öğrencilerin gelecekteki başarılarına önemli bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Kaynak : Basın Bülteni

YORUM YAP