
Tes-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı İsmail Ulutaş, Tes-İş Sendikasının 5. hafta eğitim programının tamamlandığını söyledi.
Tes-İş Sendikası Geniş Kapsamlı Eğitim Programının 5’nci haftasının 3 Haziran’da başladığını, eğitimlere Tes-İş Sendikası Balıkesir şubesinin yanı sıra Afşin, Ankara 1, Konya, Kütahya, Sivas Şubelerinin Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri, Baştemsilci ve Temsilcilerin katıldığını anlatan Ulutaş, “Eğitim Programımızın açılış konuşmasının ardından Temsilciler Kurulu Toplantısı yapıldı. Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve ilgili Şube Başkanlarımızın da katıldığı toplantıda işyerlerinde yaşanan sorunlar, sendikamızın toplu iş sözleşmeleri ve diğer önemli konularda istişarelerde bulunuldu. İşyerlerinden gelen iki yüz elliyi aşkın baştemsilci ve temsilcilerimizin katıldığı oturumda söz almak isteyen tüm temsilcilerimiz karşılaştıkları sorunları anlatarak, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerimize bilgi almak istedikleri konularda sorularını sordular. Bilgilendirme, soru ve cevap şeklinde gerçekleştirilen, son derece verimli geçen Temsilciler Kurulu Toplantısının ardından iki gün boyunca interaktif eğitim seminerleri yapıldı.
Eğitim programı kapsamında ‘Toplu İş Sözleşmeleri ve Sosyal Güvenlik Hukuku’, ‘İş ve Meslek Hastalıkları, Sendikalaşmanın ve Sendikaların İşyerlerinde Ortak İSG Kültürü Oluşturulmasına Katkısı’, ‘İSG Mevzuatı, İşverenin Sorumluluğu ve Sendikaların Rolü’ gibi konularda eğitim seminerleri düzenlendi.
İki gün süren seminerlerin ardından üyelerimiz arasında farkındalığı artırmak, görüş ve önerilerini almak amacıyla, T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim Merkezi uzmanlarınca ‘Sendikaların İşyerlerinde Ortak İSG Kültürü Oluşturulmasına Katkısı’, ‘İş ve Meslek Hastalıklarının Olası Nedenleri’, ‘İş Kazaları ve Meslek Hastalıklarında Psikolojik Etmenler’, ‘Proaktif Yaklaşımın Önemi’ ve ‘Sendikaların Sunabileceği Katkılar’ başlıklarında bir çalıştay düzenlendi. Eğitimlere katılanlara ‘İşyerlerinde Ortak İSG Kültürü Oluşturulması’ eğitim sertifikaları verildi” dedi.

