
Çalışan kimse, kendi alın terinde hiç boğulmamıştır.
İnsan hayatına değer katan, onu anlamlı kılıp saygınlaştıran en yüce değer emektir.
Hayat sahnesinde kalıcı izler bırakmak, hayallere ulaşmak ve onurlu bir yaşam sürmek ancak çalışmakla mümkündür.
Balıkesirspor’umuzun kamuya yaptığı açıklamalarda çokça kullandığı ‘’O Sezon Bu Sezon’’ hedefimiz ‘’Şampiyonluk’’ tümceleri, sözleri İnşallah bu sezon gerçek olur.
Art arda alınan iki yenilgi güzel başlangıcımızı ve gidişatımızı her ne kadar bozsa da çok fazla sallanmadan Balıkesirspor’umuzun toparlandığını görüyoruz.
Hafta sonunda sahamızın hazır olmaması nedeniyle yine deplasman havasına bürünüp Soma Nazım Yavuz Stadında sahaya çıktık. Rakibimiz İzmir’in güzide takımı 112 yaşında olan Altay kulübüydü. Son yıllarda süper ligden 3.lige seri bir şekilde düşerek maddi sıkıntılarla boğuşan, transfer yasaklı olmaları nedeniyle grubumuzda gücü nispetiyle mücadele eden rakibimizin karşısında 5 gollü net bir skor elde ederek 3 puanı hanemize yazdırdık.
Müsabakanın ilk 15. dakikalık sürecinde Emre Gemici ile bulduğumuz goller işimizi epey kolaylaştırdı. Yakaladığımız, kaçırdığımız pozisyonlar şöyle gözümün önünde tekrarlanınca rakibimizin ucuz kurtulduğunu belirtmem gerekiyor, işleri gerçekten zor. Altay kulübüne lig mücadelelerinde başarılar diliyorum.
Müsabakayı farklı bir skorla kazanmak elbette çok güzel, galibiyeti gölgelemek için demiyorum ama hala 1.bölgemizle ilgili sıkıntılarımız devam ediyor, biraz daha dirençli, ayağına çabuk adamları olan takımlar bu bölgedeki zaafımızı epey zorlayacaklardır.
Müsabakaların sonucuna göre grubumuzda 16 puanla 3.sıraya yükseldik. Liderle aramızda 2 puan fark kaldı. Grubumuzun 24 golle en çok atan ekibiyiz ama ağlarımızda gördüğümüz 15 golle de en çok gol yiyen ekiplerden 3.sıradayız. Attığımız ve kazandığımız sürece sıkıntı yok.
Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası müsabakamız var, bu mücadeleyi Karacabey M. Fehmi Gerçeker stadında oynayacağız. Rakibimiz 2. Lig’den Arkent Arnavutköy Belediyesi Futbol SK takımı. Müsabaka kaybedilse üzülür müyüm? Hiç sorun etmem, kupa mücadelesinin artısı yok, alt liglerde olan kulüplere başta maddiyat ve sakatlıklar olmak üzere her şekilde zarar veren artısı olmayan bir faaliyet.
Yine de Balıkesirpor’umuza kupa mücadelesinde başarılar diliyorum.
Hafta sonu pazar günü 9.hafta müsabakasında komşu ilimiz Bursa’nın Yıldırım Spor Kulübü ile karşılaşacağız. Grubumuzun kaliteli ekiplerinden, yenilgileri yok, 10 gol atıp 5 gol yemişler, hafta sonunda Eskişehirspor’un sahasında 2/2 lik skorla berabere kaldılar.
Bizimle aynı puana sahipler gol averajıyla hemen bir altımızda yer alıyorlar. Her ne olursa olsun kaybetmemiz gereken bir müsabaka, futbol şansı bizden yana olsun.
Hiçbir başarı tesadüfen ya da oturduğumuz yerden gelmez.
Zorluklar karşısında yılmayan, emeğine ve dürüstlüğüne, ekiplerine güvenen insanlar er ya da geç hedeflerine ulaşırlar.
Yaşadığımız sıkıntılı süreci çabuk atlatarak toparlandık, uzun süredir ekip halinde çalışıyor, emek harcıyor, ter akıtıyorsunuz. Hayatta bizi biz yapan ve başımızı dik tutmamızı sağlayan yegâne güç kendi emeğimizdir.
Emeğinizin heba olmaması için dik duruşunuzu, mücadelenizi devam ettirin, hani denir ya yenemiyorsan bile yenilmeyin diye aynen öyle olun.
Zorluklar karşısında yılmayan, emeğine ve dürüstlüğüne güvenen insanlar, ekipler, takımlar er ya da geç hedeflerine ulaşırlar. Sizlerin ve bizlerin emeği, alın teri zayi olmasın, ‘’Şanla Şerefle Yaşadığımız 60. Yılımızda’’ hedefimize ulaşalım.
İnşallah bir sonraki 10. hafta müsabakamızı son dakika aksiliği çıkmazsa 7 Kasım Cumartesi günü Balıkesir Atatürk Stadyumu’nda oynayacağız.
Kendi sahamızda müsabaka oynamasını özledik gerçekten, hep deplasmanda oynuyormuşuz duygusundan, hep fazladan yol tepme cefasından kurtulmak iyi olacak, daha fazla destek bulacak, daha çok konsantre olarak selametle istediğimiz hedefe ulaşacağız İnşallah.

