
Gece müsabakası oynamayalım diyeceğim ama bir sonraki Smart Holding Çayelispor müsabakamız yine gece oynanacak, Balıkesirspor’umuza karanlık yaramıyor herhalde, stadyum projektörleri gözümüzü alıyor, ayağımızı bağlıyor, futbol şuurumuz kapanıyor, futbol adına hiçte güzel işler yapamıyoruz.
Üç iç saha müsabakası, ikisi gece, biri de akşam üzeri oynandı, sezonun açılış müsabakasında dört gollü galibiyet, sonra oynadığımız iki müsabakada tek gollü mağlubiyetler alındı. Atılan dört gole karşılık kalemizde üç tane enteresan goller gördük ki tekrardan izlediğimizde haydi canım sende bu kadar da basit goller yenmez nidaları dökülüyor insanın dilinden.
Sezonun ilk müsabakasından itibaren her iki kanat ve orta saha hattımız futbolda yapılması istenilenleri yerine getirmekte zorlanıyor, uyum sorunu demeye dili varmıyor sanki kadro kapasitemiz yetersiz geliyor. Alternatif olarak kulübede bekleyenler de formayı zorlamıyor, iskelet kadromuz pek değişmiyor, teknik ekibin işine karışmak yakışık almaz ama görevini yerine getirmekte yetersiz kalanları dinlendirmek lazım ki forma savaşı ortaya çıksın.
Çapraz koşu olmadan, araya top atmadan, dikine top süremeden, kanatlardan bindirme yapamadan, korner ve serbest vuruşları olumlu kullanamadan, ortadan geriye defans hattına, defans hattında da ver sağ, ver sola, ver kaleciye şeklinde gücün yetip sabaha kadar futbol oynasan skoru lehine çeviremezsin. Rakip, bir anlık hatanı yakalar golünü atar, sonra da yata, yata müsabakayı lehine çevirir, üç puanı alır gider.
Aynen böyle oluyor şimdilik, bu durum değişir mi? neden olmasın istedikten sonra iç sahada müsabaka kazanılacağını sezonun açılış müsabakasında gördük, yaşadık hep birlikte. Kendi sahamızda erken gol bularak rakibin direncini kıracaksın, taraftarın itici gücünü arkana alarak rakibe nefes aldırmayacaksın, rakip güçlü falan bahanesini geçelim, çok daha fazla koşacaksın, çok daha fazla kazanmayı isteyeceksin, daha fazla ter akıtarak üç puana ulaşacaksın.
Muğlaspor kalecisi başta olmak üzere tam 5 tane futbolcusu amatör lisansla kadroda yer buluyor, bizim takımda herkes profesyonel ama birçoğu bizimle birlikte müsabaka izliyor, demek ki rakibini küçümsemeyeceksin. Lig uzun bir maraton geride oynayacağımız 25 müsabaka daha var ne getirir ne götürür hep birlikte yaşayarak göreceğiz. Üzüldüğüm konu küskünlüğü, kırgınlığı geride bırakıp tribüne geri dönen taraftarın desteğini kaybetmemek çok önemli, şampiyonluk istiyorsan içerde, dışarda taraftara çok ihtiyacın var.
Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin hiç önemi yoktur. Varılacak hedefe odaklanın, mücadeleye devam edin. Levent Hocam siz de dahil hiçbir kimseye, özellikle futbolcunuza küsmeyin, çok badireler atlatmış bir insansınız, bu zorluğu da aşacak birikiminiz var biliyoruz, takkenin içinde tavşan yok farkındayız ama geniş kadrodan kahramanlar bulabilirsiniz.
Bezginlik duymadan fiziksel ve zihinsel enerjiyi tek bir noktaya sürekli uygulama yeteneğine konsantrasyon denmiş. Hiçbir buhar ya da gaz, sıkıştırılmadan bir güç oluşturamaz. Hiçbir nehir, tünellerden geçmeden ışığa ve enerjiye dönüşemez. Hiçbir hayat, odaklanmadan, bir şeylere adanmadan ve disipline olmadan gelişemez. Hiçbir ekip, birlik olmadan ortaya bir eser çıkaramaz ve eninde sonunda dağılır.
Balıkesirspor’umuzun değerli futbolcularına haddimi aşarak naçizane tavsiyem; Kaybedilenlerden ders çıkarın, birlik ve beraberliğinizi sağlamlaştırın, taraftarın desteğini kaybetmeyin, müsabaka kazanılır, kaybedilebilir, kazanmak için siz topyekûn mücadelenizi, hırsınızı herkese gösterin, kalecimiz Hüseyin gibi samimiyetinizi daha fazla hissettirin.

