Balıkesir’de Balkan Rüzgarı Esti

Yayınlanma Tarihi :
Balıkesir’de Balkan Rüzgarı Esti

Balıkesir Balkan Göçmenleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (BAL-BAL) ile Balıkesir Musiki Derneği’nin iş birliğiyle düzenlenen ‘Balkan Rüzgarı’ konseri, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Avlu Kongre Merkezi Ertuğrul Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, Balıkesir Türk Müziği Korosu ve TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Esra İçöz sahne aldı. Sanat yönetmenliğini Şef Atik Sahil’in üstlendiği konserin sunuculuğunu ise Prof. Dr. Oktay Keskin yaptı.

Protokol ve Sanatseverlerden Yoğun İlgi

Konser, BAL-BAL Başkanı Dr. Mustafa Akpınar ve Balıkesir Musiki Derneği Başkanı Nilgül Bulca’nın sanatseverlere hitaben yaptığı selamlama konuşmalarıyla başladı. Etkinliğe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Volkan Altınöz, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta ve Kent Konseyi Başkanı Sevinç Baykan Özden gibi önemli isimler katıldı.

“Birlik ve Beraberlik Vurgusu”

Dr. Mustafa Akpınar konuşmasında, Balkan göçmenlerini ve soydaşları bir araya getirme misyonuna değinerek şu ifadeleri kullandı:
“Balkan Yarımadası’ndan Anavatana göç etmiş ve halen Balkan Yarımadası’nda yaşayan soydaşlarımızın birlikteliğini güçlendirmeyi, atalarımızın kültür mirasını, örf ve adetlerini yaşatmayı hedefliyoruz.”

Türk Müziği Eğitimine Katkı

Balıkesir Musiki Derneği Başkanı Nilgül Bulca, dernek olarak uzun yıllardır Balıkesir’de Türk müziği eğitimi ve sanatsal etkinlikler düzenlediklerini belirterek bu faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Gecede Balkan Ezgileri Yankılandı

‘Balkan Rüzgarı’ konseri, hem Türk müziği eserleriyle hem de Balkan ezgileriyle dinleyicileri geçmişin kültürel zenginliklerine götürdü. Katılımcılar, konser sonunda sanatçıları ayakta alkışlayarak etkinliğe olan beğenilerini ifade etti.

Kaynak : Haber Merkezi

YORUM YAP