
Ak Parti İl Başkanı Ekrem Başaran, 18 kişilik İl Yürütme Kurulunu açıkladı. Başaran, “Vazifemiz sorumluluğumuz ağır ve bir o kadarda onurlu. Balıkesir siyasetinde ağırlığımızı hissettirmeliyiz. İstişareye dayalı, azimli ve gayretli çalışmayla kaliteli seviyeli siyaset yapmak ve halka kayıtsız şartsız hizmet etmek temel ilkemiz olacak” dedi.
Ak Parti’de yeni atanan yönetim kurulu ilk toplantısını Ekrem Başaran başkanlığında yaptı. Başaran, toplantıda belirlenen 18 kişilik il Yürütme Kurulunu açıkladı.
“BALIKESİR’İ KUCAKLAYACAK YÖNETİM OLUŞTURDUK”
İl Başkanı Ekrem Başaran, basın toplantısında yeni yönetim kurulu üyelerini tanıtarak belirlenen 18 kişilik İl Yürütme Kurulunu da açıkladı. Başaran, “6 Aralık 2019 tarihinde Ak Parti Balıkesir İl Başkanlığı görevini aldığımız günden bu yana tüm gücümüzle bu kutlu vazifenin görevlerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Göreve başladığımızdan bu yana yönetim kurulumuzun oluşması için elimizden gelen çalışmaları yaptık. Koordinatör vekilimiz geldi mülakatlar yaptık, listeleri oluşturduk istişarelerde bulunduk. Listemiz onaylandı ve açıkladık. Çok şükür olumlu ve çok güzel tepkiler var. Eskiden 2004-2009 yıllarında beraber çalıştığımız belediye meclisi üyesi arkadaşlarımız var. Hiç siyasete girmemiş ilk defa katılan arkadaşlarımız var. Balıkesir’i kucaklayacak, tüm çevrelere hitap edecek, gönüllere girebilecek bir liste oluşturmaya çalıştık” dedi.
“İLKEMİZ HALKA KAYITSIZ ŞARTSIZ HİZMET”
Ak Partinin dinamik bir yapısı olduğunu kaydeden İl Başkanı Ekrem Başaran, “Bir önceki yönetimde beraber çalıştığımız arkadaşlarımız vardı onlardan bazılarıyla devam ediyoruz. Bazılarının yerine de yeni arkadaşlarımızı kattık. Bu değişiklik dinamizmin bir parçası. Yeni yönetim kurulumuzla birlikte bir an önce çalışmalara başlayarak devraldığımızı bu bayrağı birlikte daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum. Balıkesir teşkilatı olarak en önemli şiarımız öznesi Balıkesir olan her konunun tarafı ve takipçisi olmak olacak. Vazifemiz sorumluluğumuz ağır ve bir o kadarda onurlu. Bizler yeni yönetim kurulu olarak Balıkesir siyasetinde ağırlığımızı hissettirmeliyiz. İstişareye dayalı azimli ve gayretli çalışmayla kaliteli seviyeli siyaset yapmak ve halka kayıtsız şartsız hizmet etmek temel ilkemiz olacak” dedi.
“GÖNÜL ALACAĞIZ”
İl Başkanı Ekrem Başaran, parti ve yönetim kurulu üyeliği gerçekleştikten sonra gönüllülüğün bitip profesyonelliğin başladığına dikkat çekti. Başaran, açıklamasına şöyle devam etti: “Parti yöneticiliği disiplinle, azimle gayretle, özveriyle çalışma gerektirir. Şahsi işler mutlaka devam edecektir. Ailesine ayırdığı zaman devam edecektir. Ama parti yönetim kurulu üyeliği kesinleştikten sonra gönüllülük bitmiştir profesyonellik başlamıştır. Ben tüm arkadaşlarımdan bu hassasiyeti bekliyor olacağım. Kırılmış olanlar varsa gönüllerini alacağız. Davamıza ilk günkü aşkla, gayretle, azimle, samimiyetle eski arkadaşlarımızı da çalışmaya devam etmeleri noktasında onları motive edeceğiz. Bu bize hem güç katacak, hem de metal yorgunluğuydu diye ifade edilen her türlü sıkıntıyı bertaraf etmek adına da gayret olmuş olacak. Ben gönüller tamir oldukça, gönüller birlikte beraber oldukça bunun Cenab-ı Hak tarafından ayrı bir bereketle ödüllendirileceğine de inanıyorum. Balıkesir’de inşallah 7’den 77’ye herkese ulaşacak bir yönetim oluşturmaya gayret ettik.”
İŞTE YENİ YÜRÜTME KURULU
Başaran tarafından açıklanan İl Yürütme Kurulu’nda şu isimler yer aldı: Vahdettin Çiftçi, Mustafa Çanakçı, Haydar Aydın, Serkan Papaker, Hasan Saraç, Kemal Büyükakın, Nurten Aslan, Ahmet Acaroğulları, Mahmut Kurşun, Seyit Alper Kaya, Cüneyt Kaba, Hakkı Erdem, İlyas Kapısız, Mehmet Fatih Beyoğlu, Özkan Savran, Türkan Buğra ve Muhammed Zahid Bayram. Mahmut ACARÖZ

