BIST 100
10.576,45 -1,97%
DOLAR
42,2386 0,05%
EURO
48,9409 0,00%
GRAM ALTIN
5.597,91 -0,15%
FAİZ
40,04 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
69,54 -0,04%
BITCOIN
103.234,00 0,61%
GBP/TRY
55,5223 -0,08%
EUR/USD
1,1580 -0,02%
BRENT
65,00 -0,25%
ÇEYREK ALTIN
9.152,59 -0,15%
Balıkesir Sisli
Balıkesir hava durumu
10 °

Ahmet Akın: Belediyelerin gerekli tedbirleri alması gerekiyor

ahmet akın

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Akdeniz iklim sistemi içerisinde yer alan kentlerde yaz aylarıyla birlikte yangın riskinin artması nedeniyle CHP’li belediyelerin orman yangınlarına karşı dikkatli olması ve tedbir almaları yönünde talimat verildiğini bildirdi. Akın, “Her ne kadar doğrudan belediyelerimizin sorumluluk alanı olmasa da kentlerde çıkabilecek orman yangınlarına karşı belediyelerimizin hassasiyetle gerekli tedbirleri alması önem arz ediyor” dedi.

Yerel Yönetimlerden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Akdeniz iklim sisteminde yer alan kentlerdeki belediyeler başta olmak üzere tüm belediyelere orman yangını riskine karşı tedbir alınmaları yönünde yazı gönderildiğini bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; 2023 yılına ilişkin meteorolojik verilere göre, Türkiye’nin önümüzdeki aylarda, özellikle de Ağustos ayı itibarıyla sıcak hava sistemlerinin etkisi altına gireceğinin tahmin edildiğine dikkat çekti.

“SICAK HAVANIN ETKİSİYLE ARTIŞ YAŞANABİLİR”

Sıcak hava sistemlerinin etkisiyle orman yangınlarda artış yaşanmasının öngörüldüğüne işaret eden CHP’li Akın, belediyelere gönderilen yazıda şunların yer aldığını kaydetti: “2021 yılında Temmuz-Ağustos aylarında yaşanan orman yangınlarında toplamda 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 53 ilimizde 150 bin hektardan fazla ormanlık alan ve pek çok yerleşim yeri yangından etkilenmiştir.

“BELEDİYELERİMİZİN HASSASİYETLE TEDBİR ALMASI ÖNLEMLİ”

Ancak iktidarın yaşanan bu acı tecrübelere karşılık; orman yangınlarına müdahalede yeterli düzeyde hava filosu oluşturmak ve kadrolu, profesyonel ekipler çalıştırmak yerine; kiralama ve taşeron ekiplerle çalışmaktaki ısrarı devam etmektedir.

Bu doğrultuda her ne kadar doğrudan sorumluluk alanınızda olmasa da kentlerinizde çıkabilecek olası orman yangınlarına karşı belediyelerimizin şimdiden hassasiyetle gerekli tedbirleri alması önem arz etmektedir.” Fatma Uysal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?