BIST 100
14.467,25 0,51%
DOLAR
48,5213 -0,07%
EURO
56,3382 -0,31%
GRAM ALTIN
6.784,88 0,72%
BITCOIN
77.305,00 -0,01%
FAİZ
39,89 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
100,67 1,44%
GBP/TRY
65,7134 -0,06%
EUR/USD
1,1599 -0,11%
BRENT PETROL
101,76 -4,30%
ÇEYREK ALTIN
11.093,28 0,72%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
19 °

Balıkesir’de besicilere 189 milyon liralık destek

mehmet aydemir

Balıkesir’de büyükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticileri ilgilendiren destek ödemelerinde yeni gelişme yaşandı. 2025 yılı 2. dönem büyükbaş hayvancılık destekleri kapsamında kentteki üreticilerin hesaplarına toplam 189 milyon 532 bin 840 lira aktarılmaya başlandı.

Balıkesir ekonomisinde önemli bir yere sahip olan tarım ve hayvancılık sektöründe üreticilerin beklediği destek ödemeleri hesaplara geçmeye başladı. AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, kent genelindeki büyükbaş hayvan yetiştiricilerine yapılacak ödemelerin bugün itibarıyla başladığını açıkladı.

En büyük pay buzağı desteğine

Açıklanan destek rakamlarında en büyük pay buzağı desteğine ayrıldı. Balıkesir genelinde Büyükbaş Hayvancılık Desteklemesi kapsamında 188 milyon 115 bin 760 lira buzağı desteği ödenecek.

Malak desteği kapsamında ise üreticilere 1 milyon 417 bin 80 lira aktarılacak.

Bu iki kalemde yapılacak ödemelerin toplamı 189 milyon 532 bin 840 liraya ulaşıyor.

Destek ödemelerinin üreticilerin hesaplarına yatırılmaya başlanması, özellikle yem, bakım ve diğer üretim maliyetlerinin arttığı bir dönemde hayvancılıkla uğraşan Balıkesirliler açısından önemli bir kaynak oluşturuyor.

Balıkesir’de hayvancılığa destek sürüyor

Balıkesir, sahip olduğu geniş tarım arazilerinin yanı sıra büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık faaliyetleriyle de Türkiye'nin önemli üretim merkezleri arasında bulunuyor. Kentin birçok ilçesinde geçimini hayvancılıktan sağlayan üreticiler, dönemsel olarak verilen desteklerden yararlanıyor.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir de yaptığı açıklamada, üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirterek ödemelerin kent ekonomisine katkı sağlayacağını ifade etti.

Aydemir, 189 milyon lirayı aşan desteğin üreticilerin hesaplarına aktarılmaya başlanmasının Balıkesir açısından önemli olduğunu söyledi. Hayvancılık sektöründe üretimin sürdürülebilmesi için verilen desteklerin önemine değinen Aydemir, üreticilerin alın terinin karşılığını almasının hedeflendiğini belirtti.

Destek ödemeleri üreticiye nefes aldıracak

Büyükbaş hayvancılıkta en önemli gider kalemlerinin başında yem, veterinerlik hizmetleri, bakım ve işletme maliyetleri geliyor. Bu nedenle dönemsel destek ödemeleri, üreticilerin işletme giderlerini karşılamasında önemli bir katkı sağlıyor.

Balıkesir'de bugün itibarıyla başlayan ödemelerin de kent genelindeki çok sayıda büyükbaş hayvan yetiştiricisine ulaşması bekleniyor.

Mehmet Aydemir, açıklamasında desteklerin sağlanmasında emeği bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur ile Balıkesir milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan'a teşekkür etti.

Aydemir ayrıca Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Düzgün ve kurum çalışanlarının sahadaki çalışmalarına da dikkat çekti.

Balıkesir'de 2025 yılı 2. dönem büyükbaş hayvancılık desteklemeleri kapsamında üreticilere yapılacak toplam ödeme 189 milyon 532 bin 840 lira olarak açıklandı. Ödemelerin hesaplara aktarılmaya başlanmasıyla birlikte kentteki hayvancılık işletmelerine önemli bir finansal destek sağlanmış olacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?