BIST 100
11.073,27 0,94%
DOLAR
42,1973 0,21%
EURO
48,7482 0,19%
GRAM ALTIN
5.412,45 0,43%
FAİZ
39,89 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
65,49 0,70%
BITCOIN
102.195,00 1,10%
GBP/TRY
55,3848 -0,02%
EUR/USD
1,1536 -0,10%
BRENT
63,64 0,41%
ÇEYREK ALTIN
8.849,35 0,43%
Balıkesir Parçalı Bulutlu
Balıkesir hava durumu
14 °
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • CHP’li Şahin: Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı’nın köyü susuz bırakılıyor

CHP’li Şahin: Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı’nın köyü susuz bırakılıyor

01 FİKRET ŞAHİN

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Plan ve Bütçe Komisyonu Tarım ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmeleri esnasında Havran’da Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı’nın köyündeki içme suyu sıkıntılarını gündeme getirdi. Şahin, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye seslenerek, “Köy halkı yıllardır içme suyunu parayla, damacanayla satın alarak kullanmak zorunda kalıyor. Bu köy içme suyu sıkıntılarının çözülmesini bekliyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Plan ve Bütçe Komisyonu Tarım ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmelerinde Havran’ın Eseler Köyünde büyük bir ormanlık arazinin kesildiğini de açıkladı.

Milletvekili Şahin, “Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı’nın köyündeki içme suyu sıkıntısı devam ediyor. Köy halkı yıllardır içme suyunu parayla, damacanayla satın alarak kullanmak zorunda kalıyor. Bu köy içme suyu sıkıntılarının çözülmesini bekliyor” dedi.

Havran’ın Eseler Köyünde büyük bir ormanlık arazinin kesildiğini de kaydeden Şahin, “Köylüler ormanlarının neden kesildiğini bilmiyorlar. Havran ilçemizin nefes alma kaynağı göz göre göre bir hiç uğruna yok edilmiş. Yetişmesi yıllar alan ağaçlarımız birkaç gün içerisinde katlediliyor. Köy halkı ormanlarının neden kesildiğini bilmek istiyor. Kendim de bu araziyi gördüm, bu orman tamamen yok edilmiş durumda” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesi görüşmelerindeki konuşmasında Şahin, Kaz Dağları’nın sorunlarına da değindi. “Kaz Dağları Milli Parkında yapılan ziyaretler kanun ve yönetmeliklere göre alan kılavuzu eşliğinde olması gerekirken, son yıllarda maalesef alan kılavuzu uygulamasından vazgeçilmiş, böylece Kaz Dağları korunmasız hale getirilmiştir. Herhangi bir kılavuz olmadan buraya gelen ziyaretçiler tarafından endemik bitkilerimiz çalınıyor, Kaz Dağları’nın eşsiz doğal güzelliği harap ediliyor. Son çıkan genelge ile ziyarete gelen vatandaşların ve turistlerin serbest bir şekilde Milli Park içerisinde hareket etmesi, Kaz Dağları ekosistemini, bitki ve hayvan çeşitliliğini olumsuz etkilemekte, Kaz Dağları Milli Parkı’nın zenginliklerinin korunmasını zorlaştırmaktadır. Alan kılavuzu uygulaması derhal yeniden uygulamaya geçirilmeli ve milli parklarımıza sahip çıkılmalıdır” dedi. (Haber Merkezi)

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?