BIST 100
11.231,17 -2,99%
DOLAR
49,6277 0,10%
EURO
55,7443 0,03%
GRAM ALTIN
6.470,03 -1,95%
BITCOIN
81.529,00 -3,64%
FAİZ
39,62 0,33%
GÜMÜŞ GRAM
88,23 -4,54%
GBP/TRY
66,5211 0,09%
EUR/USD
1,1206 -0,23%
BRENT PETROL
107,69 1,08%
ÇEYREK ALTIN
10.578,49 -1,95%
Balıkesir Parçalı Az Bulutlu
Balıkesir hava durumu
22 °
Şu anda Süper Lig fikstür verisi bulunamadı.
  • ANASAYFA
  • SPOR
  • Balıkesir Büyükşehir Belediyespor uzatmada kazandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor uzatmada kazandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor uzatmada kazandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Türkiye Basketbol Ligi 8. Hafta müsabakasında konuk ettiği CeMeFe Gold Haremspor’u 101-99 yendi. Dördüncü çeyrekte ortaya koyduğu mücadeleyle 10 sayılık farkı eritip, maçı uzatma periyotuna taşıyan Balıkesir temsilcisi, çabasının karşılığını üçüncü galibiyet sevincini yaşayarak aldı.

Kurtdereli Spor Salonu’nda oynanan müsabakaya İsmet Baran Avşar, Ümit Sonkol, Deishuan Hendrix Charles, Arda Berk Kaya ve Mylyjael Michael Poteat ilk beşiyle başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Sammie Ahmaad Freeman ve Ömercan Engin’in konuk takıma kazandırdığı sayılarla 0-5 geriye düştü.

POTEAT’IN BİLEĞİ KIRILDI

Maçın ilk beş dakikasını 7-13 önde geçen CeMeFe Gold Haremspor, ilk çeyreği de 17-20 üstün tamamlarken, 00:42’de yerde kalan Balıkesir Büyükşehir Belediyesporlu Mylyjael Michael Poteat’ın ayak bileği kırıldı.

İkinci bölüme Berkay Genç, Görkem Doğan ve İsmet Baran’ın isabetli atışlarıyla giren Balıkesir temsilcisi, 08:50’de 23-20 öne geçmeyi bildi. Misafir takım, Ceyhun Altay’ın serbest atışlarıyla skoru eşitledi. Karşılıklı sayıların ardından CeMeFe Gold Haremspor’u 27-31 üstünlüğe taşıyan isim Sammie Ahmaad Freeman oldu. Görkem Doğan, Deishuan Hendrix Charles ve Alp Oktay, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’u 34-31 üstünlüğe taşıdı. Ömercan Engin, skoru bir kez daha dengeledi. Deishuan Hendrix Charles’ın kullandığı serbest atışlar, Balıkesir temsilcisinin soyunma odasına 40-39 üstün girmesini sağladı.

FARK 10 SAYIYA ÇIKTI

Üçüncü çeyrekte Ömercan Engin’in liderliğinde Berkay Bayar ve Arca Tülüoğlu ile etkili olan İstanbul ekibi, Murat Erensoy’un da skora katkı vermesiyle farkı 10 sayıya kadar çıkardı ve son bölüme 59-69’luk avantajla girdi.

Dördüncü periyota İsmet Baran Avşar ve Arda Berk Kaya’nın üçlükleriyle giren ev sahibi takım, 05:09’da Arda Özdoğan’ın serbest atışlarıyla 74-73 öne geçti. Brandon Antonio Tabb’ın üçlükleriyle skoru üstünlüğünü yeniden devir alan CeMeFe Gold Haremspor, 02:47’de skoru 78-84 yaptı. Berkay Genç, İsmet Baran Avşar ve Deishuan Hendrix Charles ile 00:08’de 89-89 eşitliği bulan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, maçı uzatma bölümüne taşıdı.

Uzatma periyotunun ilk isabetli atışlarına imza atan Gökay Hacıoğlu, skoru 89-93 yaptı. İsmet Baran Avşar’ın basketfaulüyle 02:50’de 94-93 öne geçen Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, Görkem Doğan’ın 00:17’de kullandığı serbest atışlarla sahadan 101-99 galip ayrıldı.

Bu sonuçla, sezonun üçüncü galibiyet sevincini yaşayan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor, puanını 11’e yükseltirken, altıncı kez kaybeden CeMeFe Gold Haremspor ise haftayı 10 puanla noktaladı.

ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’un 26 sayısını kaydeden İsmet Baran Avşar, maçın en skorer ismi olurken, Deishuan Hendrix Charles; 19 sayı, Arda Berk Kaya; 18 sayı, Berkay Genç ve Görkem Doğan da 13’er sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Geçtiğimiz sezon Balıkesir ekibinin formasını giyen Ömercan Engin ise CeMeFe Gold Haremspor’a 23 sayı kazandırdı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?