
Balıkesir'de sporun lokomotif kulüplerinden Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’un bugün gerçekleşen Olağanüstü Genel Kurulu’na tek liste ile aday olarak giren Burç Özoğuz, kulübün yeni başkanı oldu. Seçimlerin ardından yaptığı konuşmada kendilerine destek veren üyelere teşekkür eden Özoğuz, şehrin sporuna daha iyi hizmetler yapmak için çalışacaklarını söyledi.
Salih Tozan Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Olağanüstü Genel Kurulu sayı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan Heyeti’ne oybirliği ile seçilen Ferit Gündoğdu, Volkan Altınöz ve Nurdanur İğdeci’nin yerlerini almasının ardından gündemin diğer maddelerine geçildi.
Yönetim Kurulu Mali ve İdari Faaliyet raporlarının ardından Denetleme Kurulu Raporu da okunarak, oya sunuldu. Tüm raporlar oybirliği ile ibra edildi. Tahmini bütçenin de okunarak, fasıllar arası aktarma yetkisinin Yönetim Kurulu’na verilmesinden sonra seçimlere geçildi.
Divan Heyeti’ne sunulan tek liste ile başkanlığa talip olan isim, Balıkesir spor camiasının yakından tanıdığı Burç Özoğuz oldu. Futbol geçmişinin yanı sıra Spor Akademisi mezunu olan Özoğuz’un listesinde de spor camiası tarafından bilinen isimler yer aldı.
Listesinin oybirliği ile seçilmesinin ardından kürsüye gelen Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Başkanı Burç Özoğuz, kendilerine destek veren üyelere teşekkür ederek, kurulduğu günden bu tarafa ilerlemesini sürdüren kulübü daha iyi yerlere getirmek için çaba harcayacaklarını söyledi.
Şehrin; spor ve bürokrasi alanlarıyla Sivil Toplum Kuruluşları’nda uzun süre önemli görevlerde bulunan isimlerden oluşan Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’un yeni kurullarında şu isimler yer aldı:
Başkan: Burç Özoğuz
Yönetim Kurulu: M. Barbaros Özüpek, Mutlu Tanrıkulu, Uğur Baysal, Volkan Karateke, Bülent Mavuk, Serdar İşgüzar.
Denetleme Kurulu: Burcu Özer, Doğan Altun, Selami Barut.
Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Delegeleri: Burç Özoğuz, M. Barbaros Özüpek, Mutlu Tanrıkulu.