Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nin yenilgisiz tek takımı Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, sezonun 18’nci maçını da kazanmayı başardı. Emlak Konut Gelişim deplasmanında ilk çeyrekte zorlanan Körfezin Melekleri, ikinci periyotta dengelediği oyunun kontrolünü ikinci devrede tamamen eline aldı ve 62-71’lik galibiyetle zafer zincirine yeni bir halka daha ekledi.
İstanbul Başakşehir Spor Kompleksi’nde oynanan müsabakaya Miray Balotu, İrem Naz Tutar, Melike Tuğba Oral, Fatmanur Karakaş ve Channon Tiara Fluker ilk beşiyle başlayan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Zeynep Sinem Çelik ve Nehir Ulufer’in etkili oyununa mani olamadığı ilk beş dakikayı 9-4 geride tamamladı.
Fatmanur Karakaş’ın layupunun ardından İrem Naz Tutar’ın üçlüğünden de sonuç alan Körfezin Melekleri, 04:33’te 9-9 eşitliği yakaladı. Emlak Konut Gelişim; Nehir Ulufer, Ceren Akpınar ve Nimet Çalışkan ile 8-0’lık seri yakalayıp, 02:09’da skoru 17-9’a taşıdı. Hülya Çoklar Asarcıklı’nın çabasıyla farkı eritmeye çalışan Balıkesir temsilcisi, Saliha Mandıracı’nın jump shotıyla noktalanan ilk çeyreği 20-16 mağlup bitirdi.
Eda Balkan ve İrem Naz Tutar’ın karşılıklı sayılarıyla start alan ikinci periyotta Channon Tiara Fluker’ın da devreye girmesiyle farkı eritmeye çalışan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, Ceren Akpınar’ın üçlükleriyle skorun 34-25’a taşınmasını engelleyemedi ve fark 9 sayı oldu. İrem Naz Tutar-Channon Tiara Fluker ikilisine Feray Laiç ve Gülfer Tokatlı ile cevap vermekte gecikmedi. Günesh Denise Karaoğlan’ın üçlüğü ilk devrenin sonucunu 42-39 olarak belirledi.
Karşılıklı sayılarla girilen üçüncü bölümde Channon Tiara Fluker’ın vites yükseltmesiyle rahatlayan Balıkesir temsilcisi, 06:01’de 47-48 öne geçmeyi bildi. Son 04:23’te sayı izni vermeyip, toplam 7 sayıda frenlediği İstanbul ekibi karşısında Channon Tiara Fluker ile üst üste sayılar kazanan Körfezin Melekleri, son çeyreğe 49-55’lik avantajla girdi.
Emlak Konut Gelişim, final periyotunun başında Ceren Akpınar ile farkı 2’ye indirdi. Günesh Denise Karaoğlan’ın üçlüğünün ardından İrem Naz Tutar’ın layupu, 07:06’da skoru 53-60’a taşıdı. Nehir Ulufer’in üçlüğüne Channon Tiara Fluker serbest atışlarla yanıt verdi. Günesh Denise Karaoğlan’ın serbest atışları Nehir Ulufer tarafından cevaplandı. Helin Boybeyi’nin üçlüğü, 02:47’de farkı 9 sayıya çıkardı. Fatmanur Karakaş’ın serbest atışlarıyla son bulan mücadeleyi 62-71 kazanan Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor, 18’de 18 yapmayı başardı.
Bu galibiyetle puanını 36’ya yükselten Körfezin Melekleri, İstanbul’dan liderlik koltuğu ve namağlup unvanını koruyarak döndü. Sezonun onuncu yenilgisini alan Emlak Konut Gelişim ise 26 puanla dokuzuncu sırada yer aldı.
İstanbul’da Ferhatoğlu Edremit Belediyesi Gürespor’a 27 sayı kazandıran Channon Tiara Fluker, maçın yıldızı olurken, Günesh Denise Karaoğlan da 15 sayıyla kendisine omuz verdi. Emlak Konut Gelişim’in en skorer oyuncusu ise 16 sayıyla Ceren Akpınar oldu.