20 Yıldır Çiçekçilik sektöründe olan Kaan Burak Zarifoğlu, meslekte en büyük sorunlarının kendi branşlarına ait bir odanın olmadığını ve her çiçekçi esnafının alakasız odalara kaydolduklarını söyledi.
Zarifoğlu, çiçekçilik sektörünün bazı özel günleri haricinde iyi olduğunu, lakin ekonominin de çok iyi olmaması sebebiyle işlerinin çok yoğun gitmediğini fazla satış yapamadıklarını belirtti. Bu tür özel günlerinde kendilerinin bayramı olduğunu ifade eden Kaan Burak Zarifoğlu
Çiçek fiyatlarının pahalı olmasını çiçeklerin ithal gelmesi ve Dolar endeksli olmasına bağladı. Çiçeklerin Ülkemize giriş yaptığında da yüksek maliyetle girmesi geçtiğimiz sene 500 liradan satılan çiçeklerin fiyatının bu sene Bin liraya yükseldiğini dile getirdi.
Genelde çiçeklerin ithal olduğunu belirten Zarifoğlu, bunun önüne geçemeyiz fakat sektörümüze destek verilirse ki şu anda hiçbir destek yok çiçeklerimizi kendimiz üretebilir fiyatları da daha uygun olarak müşterilerimize satabiliriz dedi.