
Balıkesir, bilim ve teknolojiye olan ilgisini bir kez daha gösterdi. Bu yıl 12. kez düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları programına ilimizden rekor sayıda başvuru yapıldı. Yürütücülerin ARBİS bilgileriyle 15 Eylül – 10 Kasım tarihleri arasında alınan başvurular sonucunda, toplam 168 okul program kapsamında yer almak için başvurdu.
Başvuruların dağılımına bakıldığında; 5 başvuru Bilim ve Sanat Merkezlerinden, 89 başvuru ortaokullardan, 74 başvuru ise lise ve dengi okullardan geldi. Bu sayı, Balıkesir’in eğitimde bilimsel projelere verdiği önemi ortaya koyuyor.
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları’nın Amaçları
4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destek Programı, 5-12. sınıf öğrencilerini bilimsel çalışmalara teşvik etmeyi, bilimsel araştırma yöntemleri ve bilim etiği konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyor. Program sayesinde öğrenciler:
Günlük yaşamda karşılaşılan problemlere sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler geliştirebiliyor,
Takım çalışması ile disiplinler arası projeler hazırlama kültürü kazanıyor,
Temel, bütünleşik ve üst düzey düşünme becerilerini geliştiriyor,
Farklı bilim dallarına yönelik kariyer bilinci kazanıyor,
Bilim ve teknolojinin üreticisi bireyler olarak yetişebiliyor.
İl Millî Eğitim Müdürü’nden Açıklama
Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, yapılan rekor başvurularla ilgili olarak şunları söyledi:
“İlimizde yapılan rekor başvurudan oldukça memnunuz. Bilime ve projelere olan bu büyük ilgi için Balıkesir’deki okullarımıza, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.”
Balıkesir, TÜBİTAK Bilim Fuarları ile öğrencilerini bilimsel düşünmeye teşvik ederek, geleceğin bilim insanlarını yetiştirme yolunda önemli bir adım atmış oldu.

