
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Eğitim Yüzyılında Yüz Mümtaz Şahsiyet” projesi kapsamında, Balıkesir’in simge kahramanı Seyit Onbaşı için hazırlanan hikâye kitaplarının dijital resimleme sürecine katkı sunan öğrenciler ödüllendirildi.
Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencilerinden Gururlandıran Katkı
T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi 11. sınıf öğrencileri Melek Gençtürk, Berke Bulan, İsra Yeşil, Suay Duru Özkan ve Sahra Çavdar ile rehber öğretmenleri Nihal Kaba, projeye verdikleri sanatsal destekle takdir topladı. Genç yeteneklerin çizimleri, milli kahramanımız Seyit Onbaşı’nın hikâyesini çocuklara hem görsel hem de duygusal bir dille aktaracak.
Teşekkür Belgesi ve Ödül Takdimi
Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir, projede emeği geçen öğrenci ve öğretmene teşekkür belgelerini ve ödüllerini takdim etti. Ödül töreninde yaptığı konuşmada Murat Demir: “Sanatla tarihi buluşturarak gelecek nesillere ilham olan öğrencilerimizi ve değerli öğretmenimizi yürekten kutluyorum. Seyit Onbaşı gibi kahramanlarımızı bu tür çalışmalarla yaşatmak hepimizin ortak görevi,” dedi.
Eğitimde Sanat ve Tarih El Ele
Projeyle birlikte sadece bir kahramanın hikâyesi anlatılmakla kalmayıp, gençlerin tarih bilincini sanatla harmanlayarak yaratıcı bir bakış açısı kazanmaları da hedefleniyor. Öğrencilerin çizimleri, dijital kitap formatında tüm Türkiye’de öğrencilere ulaştırılacak.