BIST 100
10.608,26 0,54%
DOLAR
41,9200 -0,02%
EURO
48,7381 -0,15%
GRAM ALTIN
5.580,15 0,12%
FAİZ
40,60 0,02%
GÜMÜŞ GRAM
66,19 0,12%
BITCOIN
109.618,00 0,05%
GBP/TRY
55,9620 0,00%
EUR/USD
1,1617 -0,01%
BRENT
65,97 5,40%
ÇEYREK ALTIN
9.123,54 0,12%
Balıkesir Az Bulutlu
Balıkesir hava durumu
15 °

Özel öğrencilere özel ziyaret

12194928_MEM_3136

2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla Balıkesir'de, özel eğitim sınıflarında, özel eğitim okullarında, hastane ve evde eğitim gören 1727 özel öğrenci eğitimlerine başladı.

Her çocuğun özel yeteneği olduğu bilinciyle eğitim gören özel öğrencileri için kurumlar, öğretmen ve personel iş birliği ile özverili çalışmalar yürütüyor. Özel çocukların ve gençlerin yaşam becerilerini artırmak ve kaliteli eğitim almalarını sağlamak adına öğrencilere gereken destek sağlanıyor.

Eğitim için yapılan her yatırım ve harcanan emeğin çocukları aydınlatan birer meşaleye dönüştüğü inancıyla titizlikle planlanan çalışmalar sonucunda Balıkesir eğitim ailesine 3 "Özel Eğitim Anaokulu" kazandırıldı. Balıkesir Valiliği ve Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş. arasında düzenlenen protokol kapsamında, bir hayırsever tarafından eğitime verilen destekle Karesi ilçesine kazandırılacak olan "Özel Eğitim Uygulama Okulu" binasının inşaat çalışmaları da devam ediyor.

Yeni eğitim öğretim yılı için yapılan çalışmalar ve alınan tedbirleri yerinde görmek, okulların açıldığı ilk hafta dolayısıyla özel öğrencilerin özel anlarına ortak olmak ve eğitim yatırımlarının gelişimi hakkında bilgi almak isteyen İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tatlı; Karesi İl Özel İdare Özel Eğitim Uygulama Okulu, Firdevs Hattatoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu ile Karesi ilçesinde devam eden eğitim yatırımlarını İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Özcan Özen ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Sami Günnü ile birlikte ziyaret etti.

Okul ziyaretlerinde sınıfları ve atölyeleri gezen Müdür Tatlı, öğrencilerin özen ve gayretle ürettikleri ürünlerle yakından ilgilenerek özel öğrencilerin etkinlik heyecanlarına ortak oldu. Yapımı devam eden "Özel Eğitim Uygulama Okulu" ile ilgili de inşaat alanında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Fatma Uysal

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?