
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) kurumsal sosyal sorumluluk alanında dört yıldır sürdürdüğü ‘Bi kitap Daha Aydınlık Bi Hayat’ projesi kapsamında okullara kütüphane kazandırmaya devam ediyor. Projede 11. kütüphane Fevzi Çakmak İlkokulu’na kuruldu.
Güney Marmara’nın ihtiyaç sahibi öğrencilerin ayağına kütüphane götüren UEDAŞ, kütüphaneyi kurmadan önce okulun ihtiyacı doğrultusunda tadilatını da yapıyor. ‘Bi Kitap, Daha Aydınlık Bi Hayat’ projesiyle son olarak Balıkesir’de oluşturulan 2 bin 100 kitaplık kütüphane ile kitap okuma alışkanlığı geliştirilerek çocukların geleceğe umutla bakmaları amaçlanıyor.
11 KÖY OKULUNA KÜTÜPHANE
2010 yılında özelleştirme sonucunda Limak Holding tarafından devir alınan UEDAŞ, başta eğitim olmak üzere kültür, sanat ve spor alanındaki sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiyor. 2014 yılında başlayan ‘Bi Kitap Daha Aydınlık Bi Hayat’ proje kapsamında bugüne kadar 11 köy okulu kütüphaneye kavuşurken, toplamda 30 binin üzerinde kitap öğrencilerle buluştu.
UEDAŞ Balıkesir İşletme Müdürü Tayfun Tutar, Fevzi Çakmak İlkokulu Müdürü Ayhan Deniz ile birlikte kütüphaneyi gezerek incelemelerde bulundu. Kütüphanenin hizmete açılmasıyla öğrenciler kitaplara yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler kitap almak için kuyruğa girdi. Fevzi Çakmak İlkokulu’nda 700 öğrenci öğrenim görüyor. Çiğdem AKBAY