
Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili seçiminde partiden milletvekili adayı olanlar basına tanıtıldı.
Tanıtım toplantısında milli güvenlikten ekonomiye, kadın hareketinden sağlık sektörüne, eğitimden tarıma, büyükşehir yasasından turizme kadar partinin programı ve seçim bildirgesi anlatıldı.
Vatan Partisi Balıkesir İl Başkanı ve Milletvekili adayı Emre Albayrak, partisinin politika ve ekonomi konusunda yapacaklarını aktarırken, diğer adaylar da özgeçmişlerini anlatarak kendi alanları konusunda açıklamalarda bulundu. Albayrak, “Bu seçim köklü değişimlerin işareti olacak. Vatan Partisi bu köklü değişimler için mücadele veren tek partidir. Milletimizden bize yetki vermesini istiyoruz” dedi.
“TÜRKİYE ZOR BİR DÖNEMİN EŞİĞİNDE”
14 Mayıs seçimlerinde Vatan Partisi listesinden seçime girecek olan birinci sıra dayı Emre Albayrak, toplantıda politika ve ekonomi konusunda yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Albayrak, şunları söyledi: “Türkiye zor bir dönemin eşiğinde. Baktığımız zaman dört tarafımız Amerikan üsleriyle çevrili. Buradan bir milli güvenlik sorunumuzun olduğu aşikar. Millet İttifakında bulunan partiler Biden’ın Türkiye’de Tayyip Erdoğan’ı devirme planlarında rol alıyorlar. Diğer taraftan Cumhur ittifakı da Amerika’dan korkmaktadır. En son Finlandiya’nın NATO’ya alındığı meclis oylamasında da gördük ki mecliste bulunan büyün partiler NATO’ya evet dediler. Yine her iki ittifak açısından değerlendirecek olursak birisinin eli HDP’nin yanındadır. Diğerinin eli HÜDAPAR’ın yanındadır. Yani Türkiye HDP ve HÜDAPAR seçenekleri arasına sıkıştırılmıştır. Dolayısıyla Türk milleti bu iki terör bağlantılı ittifakın arasına sıkıştırılamayacak kadar büyük. Hükümet yine zaaf içinde. HDP kendi ismiyle değil başka bir isimle seçime giriyor. Buna rağmen devlet bütçesinden 540 milyon lira HDP’ye para veriyor. Yaşanan bu gelişmeler Vatan Partisini göreve çağırıyor. PKK ve FETÖ’nün kökü mutlaka kazınacak. Türkiye Amerika’nın tehditlerine asla boyun eğmeyecek. Milli güvenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü tehdit eden NATO üstleri kapatılacak. NATO’dan çıkılacak. Ülkemiz komşularıyla ve Asya ülkeleriyle iş birliği yapacak.”
ALBAYRAK’TAN ENERJİ GÜVENLİĞİ VURGUSU
Konuşmasında “Üretimi ayağa kaldırmak zorundayız” sözlerine yer veren Albayrak, şöyle devam etti: “Bugün köylere gittiğimizde çiftçiler üretememekten şikayetçi oluyorlar. Gübre, yem ilaç fiyatlarından şikayetçiler. Buralarda çözüm üretmek durumundayız. Enerji sorunu gündemde. Meclisteki bütün partiler NATO’cu ama NATO’ya üye olan hiçbir ülkeni doğalgazı benzini mazotu yok. Türkiye’de asıl sorun enerji güvenliğini sağlamak. Dolayısıyla bizim komşularımız enerji dostu komşular. Rusya, İran, Irak bu ülkelerle Türkiye’nin hem ekonomik hem siyası hem de askeri olarak iş birliğine girmesi gerekmektedir. Bir diğeri bugün serbest piyasa ekonomisinin Türkiye’yi getirdiği yer. Türkiye’nin 300 Milyar dolarlık kaynağı bugün yurt dışı bankalarında yatıyor. Biz diyoruz ki bu parayı yasal tedbirlerle Türkiye’ye getirelim. Bu para sahiplerini üretime yönlendirelim. Bu iş adamları Türkiye’de fabrikalar açsın istihdamımızı yükseltelim.”
“YETKİ VERİN”
Türkiye’nin ihtiyacının güçlü devlet üreten millet olduğunu vurgulayan Albayrak, “Her gün medya da partilerin oyları hakkında tahminler yürütülüyor. Oysaki seçimler milli iradenin tecellisidir. Dolayısıyla milletin oyu kimsenin ipoteği altında değildir. Bu günden şu parti kazanacak şu parti şu kadar oy alacak gibi tahminler gerçek dışıdır. Bu seçimler köklü değişimlerin işareti olacak. Vatan Partisi bu köklü değişimler için mücadele veren tek partidir. Milletimizden bize yetki vermesini istiyoruz” dedi.
PROGRAM AÇIKLANDI
Toplantıda Vatan Partisi Balıkesir Milletvekili adayı Emre Albayrak’ın ardından listede yer alan Ethem Dülgeroğlu, Engin Deniz Tören Aksoy, Ayfer Yalçın, İlhan Ağar, Ali Solak, Ramazan Erişen ve Ümmühan Gümüş ise Vatan Partisi’nin kadın hareketi, sağlık, eğitim, üretim ve tarım, turizm ve büyükşehir yasası konularında yapılacakları anlattı. Fatma Uysal

