
Balıkesir’de yaz sezonunun son günleri yaklaşırken hafta sonunu deniz kenarında geçirmek isteyen vatandaşlar sahillere akın etti. Ayvalık’tan Edremit Körfezi’ne, Burhaniye’den Erdek’e kadar birçok noktada yoğunluk yaşanırken, sahil yollarındaki trafik de dikkat çekti. Plajlarda kalabalık artarken işletmelerde de hareketlilik gözlendi.
Balıkesir’de yaz mevsiminin son dönemine girilirken sahillerde adeta sezonun en hareketli hafta sonlarından biri yaşanıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini fırsat bilen vatandaşlar, yazın son deniz keyfini yaşamak için sahil bölgelerine yöneldi.
Özellikle hafta sonu tatilini deniz, güneş ve sahil havasıyla geçirmek isteyenlerin sayısındaki artış, Balıkesir’in kıyı ilçelerinde yoğunluğa neden oldu. Sabah saatlerinden itibaren sahillere ulaşan araç sayısı artarken, öğle saatlerine doğru bazı bölgelerde otopark bulmak ve sahile yakın noktalarda ilerlemek zorlaştı.
Balıkesir Sahilleri Yazın Son Günlerinde Doldu
Ağustos ayının sonlarına yaklaşılmasıyla birlikte tatilciler için zaman daralıyor. Okulların açılmasına sayılı günler kalması, çalışanların izin dönemlerinin sona ermesi ve yaz sezonunun bitmesine yaklaşılması, özellikle hafta sonlarını değerlendirmek isteyenlerin sahillere yönelmesine neden oluyor.
Ayvalık, Sarımsaklı, Altınova, Gömeç, Burhaniye, Ören, Edremit, Akçay, Altınoluk ve Erdek gibi yaz aylarında yoğun ilgi gören bölgelerde hareketlilik arttı.
Sahillerde yalnızca ilçelerde yaşayan vatandaşlar değil, çevre illerden gelen günübirlik ziyaretçiler de yoğunluk oluşturdu. Sabah erken saatlerde yola çıkanların yanı sıra öğle saatlerinde sahil bölgelerine ulaşmaya çalışan araçların oluşturduğu yoğunluk da dikkat çekti.
Yollar da Sahiller Kadar Yoğun
Sahillerdeki kalabalığın doğal sonucu olarak karayollarında da hareketlilik arttı. Özellikle kıyı ilçelerine ulaşan ana güzergahlarda hafta sonu yoğunluğu hissedildi.
Balıkesir-Edremit hattı başta olmak üzere Edremit Körfezi'ne ulaşan yollarda zaman zaman araç yoğunluğu yaşandı. Ayvalık ve Burhaniş yönüne giden güzergahlarda da hafta sonu trafiği arttı.
Sahil bölgelerinde araç sayısının yükselmesiyle birlikte otopark sorunu da yeniden gündeme geldi. Özellikle plajlara, çarşılara ve restoranların yoğun olduğu bölgelere yakın noktalarda araç park etmek isteyenler daha uzun süre yer aramak zorunda kaldı.
Günübirlik Tatilciler Sahillere Yöneldi
Balıkesir sahillerindeki yoğunluğun önemli nedenlerinden biri de günübirlik tatil alışkanlığının artması.
Uzun süreli tatil yapmak yerine hafta sonunu değerlendirmek isteyen vatandaşlar, araçlarıyla sabah saatlerinde yola çıkarak birkaç saat içerisinde sahil bölgelerine ulaşabiliyor. Bu nedenle özellikle İstanbul, Bursa ve çevre illerden gelen günübirlik ziyaretçiler de kıyı ilçelerindeki yoğunluğa katkı sağlıyor.
Günübirlik tatilciler için denize girmek, sahilde kahvaltı yapmak, balık restoranlarında yemek yemek veya gün batımını izlemek hafta sonunun öne çıkan aktiviteleri arasında yer alıyor.
Plajlarda Yer Bulmak Zorlaştı
Sahillerdeki yoğunluk plajlara da yansıdı. Özellikle ücretsiz ve merkezi plajlarda sabah saatlerinden itibaren kalabalık oluşurken, deniz kenarında uygun bir alan bulmak isteyenler erken saatlerde sahile gitmeyi tercih etti.
Bazı vatandaşlar kalabalıktan uzaklaşmak için daha sakin koyları ve şehir merkezlerinden biraz daha uzakta bulunan sahilleri tercih ederken, bazıları ise yoğunluğa rağmen popüler plajlardan vazgeçmedi.
Şezlong ve şemsiye hizmeti veren işletmelerde de hareketlilik arttı. Sahil boyunca bulunan kafeler, restoranlar, dondurmacılar ve diğer işletmeler hafta sonu yoğunluğundan olumlu etkilendi.
Esnaf İçin Hareketli Hafta Sonu
Balıkesir’in sahil ilçelerinde yaşanan yoğunluk, bölge esnafının da yüzünü güldürdü.
Kafe ve restoranların yanı sıra marketler, büfeler, dondurmacılar, plaj işletmeleri ve hediyelik eşya satan işletmelerde müşteri hareketliliği arttı. Özellikle sahil bölgelerinde gün içerisinde oluşan kalabalık, yaz sezonunun henüz sona ermediğini gösterdi.
Yaz sezonunun son günlerini değerlendirmek isteyen tatilcilerin oluşturduğu hareketlilik, turizm işletmeleri açısından da sezonun son bölümünün önemli olduğunu ortaya koydu.
Akşam Saatlerinde Yoğunluk Artıyor
Sahillerdeki hareketlilik yalnızca gündüz saatleriyle sınırlı kalmıyor. Günün sıcak saatlerinin ardından vatandaşların sahil yürüyüşlerine ve çarşı bölgelerine yönelmesiyle birlikte akşam saatlerinde de yoğunluk yaşanıyor.
Özellikle deniz kenarındaki yürüyüş yolları, kafeler ve restoranlar akşam saatlerinde daha fazla ziyaretçi ağırlıyor. Gün batımını sahilde geçirmek isteyenlerin sayısı da yazın son döneminde artıyor.
Bu durum sahil ilçelerinde araç trafiğinin akşam saatlerinde yeniden yoğunlaşmasına neden olabiliyor.
Balıkesir’de Yaz Henüz Bitmedi
Her ne kadar ağustos ayının son günlerine yaklaşılmış olsa da Balıkesir sahillerinde yaz hareketliliği devam ediyor. Özellikle sıcak havaların sürmesi, deniz sezonunun da uzamasını sağlıyor.
Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte sahillerdeki kalabalığın bir miktar azalması beklenirken, hafta sonları denize girmek isteyenlerin kıyı bölgelerine gelmeye devam etmesi öngörülüyor.
Bu nedenle yazın son deniz keyfini yaşamak isteyenler için önümüzdeki hafta sonları da Balıkesir sahillerinde hareketli geçebilir.
Sahile Gidecekler Yola Çıkmadan Plan Yapıyor
Hafta sonu yoğunluğu nedeniyle Balıkesir sahillerine gitmek isteyen vatandaşların yolculuk öncesinde güzergahlarını planlaması önem kazanıyor. Özellikle popüler plajlara gidenlerin erken saatlerde yola çıkması hem park yeri bulma hem de yoğun trafiğe takılmama açısından avantaj sağlayabiliyor.
Sahile özel araçla gidecek olanların dönüş saatini de önceden planlaması gerekiyor. Akşam saatlerinde aynı anda yola çıkan binlerce aracın bazı güzergahlarda yoğunluk oluşturması mümkün.
Balıkesir’de bu hafta sonu yaşanan görüntüler, yaz sezonunun sonlarına gelinmesine rağmen vatandaşların deniz ve sahil keyfinden vazgeçmediğini gösterdi. Kıyı ilçelerinde oluşan kalabalık, hem tatilcilerin yazı son bir kez değerlendirme isteğini hem de Balıkesir sahillerinin sezon boyunca gördüğü yoğun ilgiyi bir kez daha ortaya koydu.
Balıkesir sahilleri, önümüzdeki günlerde de sıcak havaların etkisiyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek gibi görünüyor. Yazın son günlerini değerlendirmek isteyenler için deniz sezonu henüz kapanmış değil.

