BIST 100
10.871,08 0,16%
DOLAR
41,9489 0,03%
EURO
48,6399 -0,46%
GRAM ALTIN
5.341,06 0,24%
FAİZ
40,04 0,10%
GÜMÜŞ GRAM
64,33 1,31%
BITCOIN
111.054,00 -1,58%
GBP/TRY
55,2310 -0,75%
EUR/USD
1,1586 -0,56%
BRENT
64,98 0,90%
ÇEYREK ALTIN
8.732,63 0,24%
Balıkesir Açık
Balıkesir hava durumu
11 °

Gıda sektöründe taklit ve tağşiş vakalara dikkat

KEMAL BÜYÜKIŞIK (1)

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Balıkesir Şube Başkanı Kemal Büyükışık, gıda sektöründe artan taklit ve tağşiş vakalarına dikkat çekerek, tüketicilerin ekonomik kayıplara neden olan bu duruma karşı bilinçlenmesi gerektiğini belirtti. Özellikle zeytinyağı, bal ve peynir gibi ürünlerde sıkça rastlanan tağşiş uygulamalarının önüne geçmek için denetimlerin sıklaştırılması ve cezaların caydırıcı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan Büyükışık, fırsatçı satıcıların bu durumu değerlendirdiğine dikkat çekti.

Büyükışık, tüketicilerin fiyat artışlarından kaçınmak için daha ucuz ürünlere yönelmesinin sahtekar satıcıları cesaretlendirdiğini ifade ederek, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Özellikle peynirdeki süt yağı dışında başka yağların kullanılması, nişasta katkısı yapılması ve farklı maddelerin ilave edilmesi gibi hilelerin yanı sıra zeytinyağına katılan sahte yağlar ve balda yapılan şurup katkıları gibi yöntemlerin oldukça yaygın olduğunu belirtti.

Tüketicilerin bu duruma karşı daha bilinçli hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Büyükışık, güvenilir markaları tercih etmeleri, şüpheli ürünleri yetkililere bildirmeleri ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?