İş adamlarına ‘Endüstri 4.0’ı anlattı

Yayınlanma Tarihi :

BAGİAD’ın düzenlediği toplantıda ION Academy Kurucusu Ali Rıza Ersoy, genç işadamlarına ‘Endüstri 4.0’ sanayi devrimini anlattı.

Balıkesir Avlu’da önceki akşam yapılan ‘Endüstri 4.0’ konulu toplantıda ION Academy Kurucusu Ali Rıza Ersoy, iş dünyasına Endüstri 4.0’ı anlattı.

Toplantının açılışında konuşan Balıkesir Genç İş Adamları Derneği (BAGİAD) Başkanı Rahmi Kula, “BAGİAD olarak üyelerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz toplantılarımız, eğitimlerimiz, seminerlerimiz, fabrika ve fuar gezilerimiz ve daha bir çok faaliyetlerle kendimizi geliştirmek, şehrimize, ülkemize değerler katmak için çaba göstermekteyiz. Bu akşam da bunlara bir yenisini daha ekleyerek tüm dünyayı etkisi altına alana sanayi devriminin bilinen tüm yönleriyle ele alınması ve bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmamızı sağlayacak ‘Endüstri 4.0’ konusuna değinmek istedik. Endüstri 4.0 ile sanayi, ticaret, bilim ve ekonomi alanlarında köklü değişikliklerin yaşanacağına inanıyoruz. Türkiye olarak bu gelişen teknolojinin gerisinde kalmamalıyız. Yapılacak çalışmalarda bizlere, yatırımcılara, sanayicilere, girişimcilere ve geleceğin mühendis adayları olan öğrencilere çok iş düştüğünün farkındayız. Türkiye’nin küresel değer zincirinde avantajlarını göz önünde bulundurursak, ülke olarak hızla gelişen ve gittikçe dijitalleşmeye yönelen yeniçağı yakalayabileceğimizi düşünüyorum. Şehrimizi ve ülkemizi hep birlikte daha iyi yerlere taşıyacağız. Bunun için de her zamankinden daha fazla çalışacağız” dedi.

“4. SANAYİ DEVRİMİNİ ISKALAMAMALIYIZ”

Genç iş adamlarına Endüstri 4.0’ı anlatan ‘ION Academy’ kurucusu Ali Rıza Ersoy, Endüstri 4.0’ın insan kas gücünü sistemden çıkarttığını söyledi.

Ersoy, “Endüstri 4.0 için Alman hükümeti 2012 yılında 40-50 kişilik ekip kurarak çalışmaya başladı ve 2013 yılında dünyaya 20 yılda dijital sanayiye geçeceğini ve bunun da adının 4.0 olduğunu açıkladı.

Türkiye olarak 4. Sanayi Devrimini ıskalamamalıyız. Almanya’nın ardından bütün dünya 4.0’ı konuşmaya başladı. Türkiye’de TÜSİAD Endüstri 4.0 raporunu hazırladı. Önümüzdeki 30 yılda bütün dünya evrilecek, günde 650 otomobil üreten fabrikada kararları insanlar vermeyecek. 5 yıl sonra hepimize çip takılmaya başlanacak. TC kimlik numaraları özelliklerini kaybedecek, hepimizin IP numaraları olacak. 2000 yılında üretilen data verileri bütün insanlık tarihinde üretilen verilere eşit. 2020 yılında üretilen veriler ise insanlık tarihinin ürettiği veriler 50 katı olacak. Kaçırılmışlık duygusu gelecekte daha fazla olacak. Şu anda okula başlayan çocukların yüzde 65’i adını bilmediğimiz mesleklerde çalışacak. Dünyadaki gelişmeleri yakalayamazsak yok olmaktan korkmalıyız” dedi.

İş dünyasının kendi yazılımlarını üretmezse rekabet gücünü kaybedeceğini ve yazılım şirketlerine dolar bazında ödeme yapmak zorunda kalacağını kaydeden Ersoy, “Geleceğin dünyasında siber güvenlik çok daha önemli hale gelecek. Siber savaşlara hazırlıklı olmak için çok değişik meslekler ortaya çıkacak. Almanya’da Siemens fabrikası 4.0 ile bin çeşit üretimi ayda 1 milyon üretimle yüzde 25 insan katkısı ve bir milyonda 12 hatayla yapıyor. Alman’ın yaptığı her şeyi biz de yapabiliriz. Konuştuklarımız teori değil gerçeğin kendisi.

“TÜRKİYE’DE BAKANLIK ÇALIŞMALARA BAŞLADI”

2016 Şubat ayında Türkiye’de Sanayi Bakanlığı Endüstri 4.0 ile ilgili çalışma başlattı. 6 ay sonra platform kuruldu. Türkiye sanayisinin dijital dönüşümü başladı. Avrasya’da Endüstri 4.0’ı uygulayabilecek tek ülke biziz” diye konuştu.

Toplantıya Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, CHP İl Başkanı Serkan Sarı, MHP İl Başkanı Suat Par ve çok sayıda iş adamı katıldı. Mahmut ACARÖZ

Kaynak : Haberci Medya

YORUM YAP