Yayınlanma Tarihi :

“Krizin faturası yine emeği ile geçinenlere kesiliyor”

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

“Krizin faturası yine emeği ile geçinenlere kesiliyor”

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici, 19 Eylül Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu. 1979’da meslektaşlarının zorlu yaşam koşullarına ve mesleklerinin itibarsızlaştırılmasına karşı verdikleri mücadelenin, aradan geçen 45 yıla rağmen devam ettiğini belirten Dikici, “Ülkemiz ciddi bir ekonomik krizden geçerken, krizin faturası yine emeği ile geçinenlere kesiliyor” dedi.

“19 Eylül 1979: Tarihe Geçen Bir Eylem Günü”

Betül Dikici, 19 Eylül 1979 tarihinde yapılan iş bırakma eyleminin, mühendis, mimar ve şehir plancılarının haklarını savunma mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Dikici, “19 Eylül 1979, mesleğimize, haklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmanın en örgütlü ve şanlı eylemlerinden biri olarak tarihe not edilmiştir. O gün gerçekleştirilen iş bırakma eylemi, teknik elemanların yanı sıra diğer emekçilerin de sesini yükselttiği bir dayanışma ve mücadele günü oldu” dedi.

“Aynı Sorunlar Devam Ediyor”

Dikici, kırk beş yıl önce yaşanan ekonomik krizin etkisiyle, mühendis, mimar ve şehir plancılarının yaşadığı hak kayıplarını ve ücret adaletsizliklerini protesto etmek için 55 il merkezinde gerçekleştirilen iş bırakma eyleminin, teknik elemanların üretimden gelen gücünü ortaya koyduğunu hatırlattı. “19 Eylül 1979, sadece bir eylem tarihi değil, aynı zamanda ülkemizdeki tüm emekçilerin mücadelesinin mihenk taşlarından biridir. Bugün de aynı sorunlarla karşı karşıyayız” diye konuştu.

“Kriz Yükü Emeği ile Geçinenlere Yükleniyor”

1979’da meslektaşlarının zorlu yaşam koşullarına ve mesleklerinin itibarsızlaştırılmasına karşı verdikleri mücadelenin, aradan geçen 45 yıla rağmen devam ettiğini belirten Dikici, “Ülkemiz ciddi bir ekonomik krizden geçerken, krizin faturası yine emeği ile geçinenlere kesiliyor. Bir avuç sermayedarın daha da zenginleşmesi uğruna halkın ihtiyaçları göz ardı ediliyor. Kamusal yatırımlar ortadan kaldırılıyor, rant ve kar hırsı bilimsel bilginin önüne geçiyor. Cumhuriyet’in tüm ilerici değerleri piyasacılıkla talan ediliyor. Yıllardır süregelen rant eksenli politika ve uygulamalar, ülkemizi ve geleceğimizi adım adım yok ederken, biz mühendis, mimar ve şehir plancıları da zorlu bir yaşam mücadelesine sürükleniyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak : Dilek Unan

YORUM YAP